فهرست مطالب

ماشین های کشاورزی - پیاپی 2 (نیمسال دوم 1390)

نشریه ماشین های کشاورزی
پیاپی 2 (نیمسال دوم 1390)

  • 98 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1390/11/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد عسکری *، محمدحسن کماری زاده، نعمت نوبخت صفحه 54
    برای اندازه گیری نیازهای کششی ادوات خاک ورزی از دینامومترهایی که به دوگروه مالبندی و اتصال سه نقطه تقسیم می گردند، استفاده می-شود. برای اندازه گیری نیروهای بین تراکتور و ادوات سوار، نیاز به استفاده از دینامومترهای اتصال سه نقطه می باشد. در این تحقیق، اقدام به طراحی، ساخت و آزمون دینامومتر قابل تنظیمی با ظرفیت کششی 25 کیلونیوتن شده است که به صورت اتصال سه نقطه سوار بوده و از دو قاب ریلی (کشوئی) که در داخل یکدیگر قرار گرفته اند، تشکیل شده است. تنها نیروسنجی که در این دستگاه استفاده شده است شامل یک عدد لودسل نصب شده بین دو قاب دینامومتر می باشد. انواع ادوات سوار به استثناء آن هایی که از محور تواندهی تراکتور نیرو می گیرند، قابل آزمون با این دستگاه بوده و بوسیله این دینامومتر می توان تغییرات نیروی مقاومت کششی آن ها را در شرایط مختلف خاک ورزی اعم از عمق کارهای مختلف و سرعت های متفاوت پیشروی مورد بررسی قرار داد. بعد از کالیبره کردن دینامومتر، آزمون های مزرعه ای دستگاه با استفاده از چهار نوع از ادوات سوار انجام و نتایج به دست آمده از این آزمون ها با اعداد محاسبه شده از روابط داده شده در استاندارد D497.5 ASAE مقایسه گردید. با اندازه گیری نیروی مقاومت کششی ادوات توسط این دینامومتر، کار طراحی تیغه ها، ساقه ها و شاسی ادوات خاک ورزی و انتخاب اندازه صحیح ادوات با توجه به نوع خاک منطقه و توان تراکتورهای موجود به صورت علمی، میسر می گردد.
    کلیدواژگان: اتصال سه نقطه، اندازه گیری کشش، خاک ورزی، دینامومتر، طراحی و ساخت
  • داوود محمد زمانی *، سعید مینایی، رضا علیمردانی، مرتضی الماسی، روح الله یوسفی صفحه 62
    در این مقاله روش ارزیابی و مقایسه ی رهیافت های مختلف میانیابی در تخمین مقادیر نمونه برداری نشده ی ماده ی آلی و بافت خاک ارائه شده است. هدف از این پژوهش توسعه ی روشی دقیق برای تهیه ی نقشه های رقومی مدیریتی اعمال علف کش ها به صورت موضعی است که در نهایت منجر به کاهش میزان مصرف علف کش ها و نیز کاهش خطرات زیست محیطی خواهد شد. بدین منظور پس از نمونه برداری 42 نقطه در مزرعه و تشکیل شبکه محلی و جهانی نقاط نمونه برداری شده در رایانه، به منظور تعیین مقادیر ماده ی آلی و بافت خاک در نقاط نمونه برداری نشده از روش های مختلف میانیابی در محیط نرم افزار Surfer استفاده شد. به منظور بسط مقادیر به سایر نقاط شبکه از پنج روش میانیابی فاصله ی معکوس توانی6، کریجینگ7، کمینه خمیدگی8، میانگین متحرک وزن دار9 و تابع شعاع-مبنا10 استفاده شد. به منظور ارزیابی روش های مختلف میانیابی در برآورد مقادیر نامعلوم رهیافت ارزیابی متقاطع11 و دو پارامتر آماری «خطای میانگین مطلق12 MAE» و «خطای میانگین اریب13 MBE» بکار گرفته شد. نتایج ارزیابی روش ها نشان داد که روش کمینه خمیدگی با خطای 31/1 درصد نسبت به سایر روش های میانیابی کمترین خطا را در برآورد میزان ماده ی آلی خاک داشت. در مورد درصد ذرات شن، سیلت و رس، مقادیر خطا در روش کمینه خمیدگی به ترتیب برابر با 60/1، 18/1 و 59/0 بود که در مقایسه با سایر روش ها کمترین خطا را دارا می باشد. بر این اساس روش میانیابی کمینه خمیدگی به عنوان مناسب ترین روش برای برآورد درصد ماده ی آلی و بافت خاک در نقاط نمونه برداری نشده انتخاب شد. در گام بعدی، پس از انتخاب مدل مناسب در برآورد داده های ماده ی آلی و بافت خاک و نیز با استفاده از جدول تجویز علف کش سیانازین، نقشه ی مدیریتی کاربرد علف کش بر اساس مقادیر توصیه شده توسط شرکت تولید کننده ی علف کش سیانازین در محصول ذرت به دست آمد. بر اساس این نقشه و با در نظر گرفتن میزان کاربرد یکنواخت برای کل مزرعه به اندازه 7/1 و 9/2 و 4 لیتر ماده ی موثر در هکتار، مصرف علف کش در مقایسه با میزان 8/1 لیتر به ترتیب به میزان 39 درصد کاهش، 4 و 50 درصد افزایش می یابد. این بدان معنا است که اگر کل مزرعه به میزان یکنواخت 7/1 لیتر ماده ی موثر در هکتار سمپاشی شود در مقایسه با مقدار 8/1 لیتر که با استفاده از نقشه ی مدیریتی به دست آمده است به میزان 39 درصد در مصرف علف کش صرفه جویی خواهد شد. به همین ترتیب در صورت اعمال یکنواخت 9/2 و 4 لیتر ماده ی موثر در هکتار در مقایسه با مقدار 8/1 لیتر به ترتیب به میزان 4 و 50 درصد مصرف علف کش افزایش خواهد یافت.
    کلیدواژگان: نقشه ی رقومی، روش های زمین آماری، میانیابی، بافت خاک، درصد ماده ی آلی، علف کش پیش رویشی
  • عباس روحانی*، حسن مکاریان صفحه 74
    با پدید آمدن تکنیک های آماری قوی و شبکه های عصبی، مدل های پیش بینی کننده پراکنش موجودات به سرعت در اکولوژی توسعه پیدا کرده است. این پژوهش به منظور پیش بینی و ترسیم نقشه توزیع جمعیت علف هرز تلخه با استفاده از شبکه های عصبی چندی ساز بردار یادگیر (LVQ) و پرسپترون چندلایه (MLP) در سطح مزرعه انجام شد. داده های مربوط به جمعیت علف هرز از طریق نمونه برداری از 550 نقطه از سطح یک مزرعه در حال آیش واقع در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود در استان سمنان در سال 1389 بدست آمد. برای ارزیابی قابلیت شبکه های عصبی مورد استفاده در پیش بینی توزیع مکانی علف هرز از مقایسه آماری پارامترهایی مانند میانگین، واریانس، توزیع آماری و ضریب تبیین رگرسیونی خطی بین مقادیر پیش بینی شده مکانی توسط شبکه عصبی و مقادیر واقعی آن ها و نیز معیار دقت طبقه بندی استفاده شد. نتایج نشان داد که در فازهای آموزش و آزمایش بین مقادیر ویژگی های آماری میانگین، واریانس و توزیع آماری مجموعه داده های واقعی و پیش بینی شده مکانی علف هرز توسط شبکه عصبی LVQ تفاوت معنی داری وجود نداشت، ولی برای شبکه عصبی MLP این مقایسات بجز توزیع آماری معنی دار شدند. همچنین نتایج نشان داد که شبکه عصبی آموزش دیده LVQ، دارای قابلیت بالایی در پیش بینی مکانی علف هرز در نقاط نمونه برداری نشده با خطای تشخیص کمتر از 64/0 درصد بود. درحالیکه شبکه عصبی مصنوعی MLP دارای خطای تشخیص کمتر از 6/14 درصد بود. نقشه های ترسیم شده نشان داد که توزیع لکه ای علف هرز امکان کنترل متناسب با مکان را در مزرعه مورد مطالعه امکان پذیر می سازد.
    کلیدواژگان: توزیع مکانی، طبقه بندی، مدیریت متناسب با مکان، شبکه عصبی
  • محمدرضا لاریجانی، رحمان فرخی تیمورلو* صفحه 84
    تامین دقیق و به موقع ازت گیاهان در کوددهی مزارع مستلزم بکارگیری روش های جدید و کم هزینه در کشاورزی دقیق است. به منظور تعیین ازت مورد نیاز گیاه برنج در زمان خوشه دهی آن، آزمایشی با استفاده از سه روش پردازش تصویر، کژلدال و دستگاه کلروفیل متر، در قالب طرح بلوک-های کامل تصادفی با سه تکرار و چهار تیمار در سال 1389 در مرکز تحقیقات برنج تنکابن اجرا شد. تیمارهای آزمایشی سطوح مختلف کوددهی (اوره %46 ازت) بودند. در زمان خوشه دهی گیاه برنج با استفاده از یک دوربین دیجیتال از بوته های برنج بصورت عمودی عکسبرداری و توسط روش پردازش تصاویر آنالیز شدند. همزمان توسط دستگاه کلروفیل متر SPAD-502 شاخص کلروفیل برگ گیاه اندازه گیری شد و همچنین با استفاده از روش آزمایشگاهی کژلدال درصد ازت برگ گیاه نیز تعیین گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادند که میان هر سه روش تعیین ازت گیاه همبستگی بالایی وجود دارد. همچنین میزان همبستگی میان هر سه روش تعیین ازت گیاه و عملکرد محصول تقریبا یکسان می باشد. در مجموع به نظر می رسد که روش پردازش تصویر می تواند پتانسیل بالایی در مدیریت ازت مزارع داشته باشد، از طرفی دیگر این روش نسبت به دو روش دیگر کم هزینه تر، سریع تر و همچنین غیرمخرب می باشد.
    کلیدواژگان: ازت، پردازش تصویر، کژلدال، کلروفیل متر SPAD، 502، گیاه برنج
  • سعید فیروزی*، محمدنقی صفرزاده ویشکایی، محمدرضا علیزاده صفحه 92
    در این تحقیق عملکرد مزرعه ای چهار روش وجین بادام زمینی در منطقه کیاشهر واقع در استان گیلان مورد ارزیابی قرار گرفت. روش های وجین شامل دو روش موتوری (وجین با کولتیواتور تیلری و وجین با روتیواتور تیلری هر یک در سه سطح سرعت پیش روی 1، 5/1 و 2 کیلومتر بر ساعت)، وجین با کولتیواتور چرخ دار دستی و وجین دستی با فوکا بود. بدین منظور از طرح آزمایشی بلوک کامل تصادفی با سه تکرار استفاده شد. صفات مورد مطالعه شامل شاخص وجین کنی، عملکرد محصول، ظرفیت مزرعه ای، انرژی مصرفی و شاخص اقتصادی سود به هزینه بود. نتایج نشان داد که بیشترین شاخص وجین کنی در مرحله اول و دوم وجین محصول به ترتیب با مقادیر 61/98 و 37/97 درصد از روش وجین با فوکا به دست آمد. شاخص وجین کنی مرحله ی دوم برای همه ی تیمارهای ماشینی بیشتر از مرحله ی اول بود. بیشترین ظرفیت مزرعه ای در مرحله اول و دوم به ترتیب با میانگین های1263/0 و 1287/0 هکتار بر ساعت به تیمار روتیواتور تیلری با سرعت پیشروی 2 کیلومتر بر ساعت مربوط می شد. در میان تیمارهای مورد آزمایش، کمترین انرژی مصرفی با میانگین 8/307 مگاژول بر هکتار از وجین با کولتیواتور دستی به دست آمد. نتایج همچنین نشان داد که بالاترین نسبت سود به هزینه با میانگین کل 06/2 مربوط به تیمار وجین با روتیواتور تیلری با سرعت پیش روی 0/1 کیلومتر بر ساعت بود. بنابراین وجین با روتیواتور تیلری با سرعت پیش روی 0/1 کیلومتر بر ساعت برای زراعت بادام زمینی در منطقه قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: وجین، بادام زمینی، ماشین وجین کن، شاخص وجین کنی، ظرفیت مزرعه ای
  • احسان ولایتی*، باقر عمادی، مهدی خجسته پور، محمدحسین سعیدی راد صفحه 100
    مطالعه خواص مکانیکی زرشک ضمن مفید بودن در طراحی و بهینه سازی ماشین های حمل، فرآوری و بسته بندی، می تواند از بروز صدمات مکانیکی و تولید ضایعات جلوگیری نماید. در این تحقیق نیرو، تغییر شکل نظیر گسیختگی، انرژی شکست و چقرمگی میوه زرشک در رطوبت های مختلف شامل 70 تا 76، 45 تا 50، 25 تا 30 و 7 تا 10 درصد بر مبنای تر مورد مطالعه قرار گرفتند. کاهش میزان رطوبت باعث افزایش نیروی شکست از 387/1 به 679/2 نیوتن، چقرمگی از 297/4 به 220/8 ژول بر سانتی متر مکعب، کاهش تغییر شکل از 387/3 به 413/2 میلی متر و کاهش انرژی شکست از 921/0 به 661/0 میلی ژول شد. تاثیر جهت بارگذاری، سرعت بارگذاری و اثر متقابل آنها نیز تنها در میوه تازه با رطوبت 76 درصد بررسی شد که فقط اثر جهت بارگذاری بر روی کلیه خواص به استثنای چقرمگی معنی دار شد. همچنین محتوای رطوبتی به عنوان عامل موثر بر سرعت حد میوه شناخته شد به طوری که با کاهش محتوای رطوبتی، سرعت حد زرشک از 9 به 5/4 متر بر ثانیه کاهش یافت.
    کلیدواژگان: زرشک، خواص مکانیکی، سرعت حد، میزان رطوبت
  • نعیم لویمی*، محمود صفری، نصرت الله حیدرپور صفحه 110
    این تحقیق به منظور مقایسه روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد گندم دیم و در زمین دارای ریگ و قلوه سنگ شهرستان باغملک واقع در شمال خوزستان بمدت 3 سال(87-85) و در پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار اجراء گردید. تیمارهای آزمایشی شامل: (1) گاوآهن قلمی + خطی کار، (2) گاوآهن بدون صفحه برگردان دار + خطی کار، (3) بی خاک ورزی (کشت با خطی کار)، (4) پنجه غازی+ خطی کار و (5) شاهد (گاوآهن برگردان دار+ دستپاشی کود و بذر + پنجه غازی) بودند. این تیمارها شامل روش های کم خاک ورزی (تیمارهای یک و دو و چهار)، بی خاک ورزی (تیمار سه) و خاک ورزی مرسوم (تیمار پنج) می باشند. تجزیه واریانس مرکب سه ساله نشان داد که تفاوت بین روش های خاک ورزی و نیز اثر متقابل روش خاک ورزی و سال از نظر درصد رطوبت خاک در مراحل مختلف ساقه دهی، گل دهی و پر شدن دانه معنی دار نبوده ولی تفاوت سال ها از نظر درصد رطوبت خاک بسیار معنی دار بود. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اختلاف معنی داری بین تیمارهای خاک ورزی از نظر درصد مواد آلی در عمق های مختلف و در انتهای اجرای طرح وجود ندارد. بهرحال عدم تفاوت تاثیر روش های خاک ورزی در میزان مواد آلی با توجه به شرایط سنگلاخی زمین تحلیل شده است. همچنین نتایج تجزیه واریانس مرکب نشان داد که روش های خاک ورزی در عملکرد دانه و سایر صفات زراعی بجز ارتفاع بوته و شاخص برداشت دارای اختلاف معنی داری بودند. طبق نتایج این تحقیق هر وسیله ای که بیشتر خاک را برگرداند و ریگ و قلوه سنگ بالا آمده در سطح در اثر بارندگی های فصل قبل را زیر خاک ببرد و نسبت خاک به ریگ و قلوه سنگ، در سطح که بستر عملیات کشت و جایگذاری بذر است، را بیشتر نماید، عملکرد محصول بیشتری دارد. لذا گاوآهن برگردان دار در هر سه سال آزمایش که از نظر میزان و نحوه توزیع بارندگی متفاوت بودند و یک سال آن (سال سوم) نیز بسیار کم باران بود، بیشترین عملکرد دانه را داشت. متوسط عملکرد سه ساله گندم دیم به ترتیب 1333، 1558، 1190، 1080 و 1787 کیلوگرم در هکتار برای گاوآهن قلمی، گاوآهن بدون صفحه برگردان دار، بی خاک ورزی، پنجه غازی و گاوآهن برگردان دار بوده است.
    کلیدواژگان: دیم، روش خاک ورزی، سنگلاخ، گندم
  • یادداشت تحقیقاتی
  • یحیی عجب شیرچی *، مرتضی تاکی، رضا عبدی، احمد قبادی فر، ایرج رنجبر صفحه 122
    در این تحقیق کارایی انرژی محصول گندم دیم در سه سطح 1/0 تا 2 هکتار، 1/2 تا 5 هکتار و 5 هکتار به بالا در سال زراعی 88-87 برای دشت سیلاخور واقع در شهرستان های بروجرد و دورود استان لرستان، توسط رویکرد تحلیل پوششی داده ها (DEA) بررسی شده است. نتایج نشان داد که انرژی بذر، کود و سموم شیمیائی در گندم دیم در هر سه سطح به ترتیب با 63/63، 56 و 07/54 درصد بیشترین سهم مصرف انرژی را به خود اختصاص می دهند. نتایج حاصل از تحلیل پوششی داده های انرژی حاکی از این بود که میانگین کارایی انرژی در سطوح سه گانه زیر کشت به ترتیب 82، 78 و 68 درصد است که از این میان سطح اول با وجود مصرف انرژی بیشتر در نهاده ها به علت بالاتر بودن ستانده در این سطح نسبت به دو سطح دیگر کاراتر است. میانگین کارایی فنی واحدهای ناکار بر اساس مدل بازگشت به مقیاس ثابت در سطح 1/0 تا 2 هکتار 7/79 درصد، در سطح 1/2 تا 5 هکتار 3/75 درصد و در سطح 5 هکتار به بالا 68 درصد می باشد. به این معنا که به ترتیب 3/20، 7/24 و 32 درصد از همه منابع می تواند بوسیله بالا بردن کارایی این واحدها ذخیره شود. بیشترین مصرف نادرست انرژی و همچنین بیشترین سهم از کل انرژی ذخیره ای در هر سه سطح مربوط به نهاده کود، بذر و سموم شیمیایی و سپس سوخت مصرفی است.
    کلیدواژگان: گندم دیم، تحلیل پوششی داده ها (DEA)، کارایی انرژی، سطوح مختلف زیر کشت
|
  • M. Askari *, M. H. Komarizade, N. Nobakht Page 54
    For measuring the draft forces exerted by implements into tractor, we use the dynamometers that are divided into pull type or three-point hitch type. For measuring the forces between the tractor and the mounted implements, three-point hitch dynamometers are used. In this research, an adjustable three-point hitch dynamometer with a draft capacity of 25 kN was designed and built which is made up from two frames that one of them placed inside the other. The force sensing elements were comprised of a loadcell that was installed between the frames. All mounted tillage implements were able to be tested by this measuring device excluding mounted implements which are powered by PTO and by using this dynamometer, the variations of implements draft force in the different tillage conditions consist of the various work depths and different forward speeds would be studied. After design and construction steps, dynamometer was calibrated, tested and evaluated. Field tests were done by using of four mounted tillage implements and obtained data were compared by obtained data from ASAE D497.5 standard formula. So with these data, the design of tines, their stems, equipment frames and the selection of the optimal size of the tillage equipments in regard of the soil type of the region and the power of the available tractors will be more scientific and reasonable
    Keywords: Three, point hitch, Draft measurement, Tillage, Dynamometer, Design, construction
  • D. Mohammad Zamani *, S. Minaei, R. Alimardani, M. Almassi, R. Yusefi Page 62
    In this study evaluation and comparison of various interpolation approaches for estimation un-sampled values of soil Organic Matter Content (OMC) and soil texture is presented. The main objective is to develop a precision method for generation of management maps for variable rate application of herbicide that eventuate to save herbicide application and to reduce adverse impact on the environment. For this purpose after sampling of 42 points on the test field and generation of local and global grid of sample points on a PC, various interpolation methods were applied to estimate soil OMC and texture on un-sampled points by Surfer software. Inverse distance to a power, Kriging, minimum curvature, weighed moving average and radial basis function were used as interpolators. To evaluate the mentioned methods, cross-validation approach and two statistical parameters MAE and MBE were used. The results showed that minimum curvature method with MAE equal to 1.31 has the minimum error than other methods. In this method MAE value for sand, silt and clay was equal to 1.6, 1.18 and 0.59, respectively. In comparison with other methods, this approach had the minimum error. It was demonstrated that minimum curvature method was the best approach to estimate grid point values at un-sampled points. Finally after selection of appropriate method and using considered manufacturer recommendations of herbicide application based on OMC and soil texture, a digital management map of Cyanazine variable rate application in a corn field was generated. Based on this map and considering the herbicide uniform application in the farm as 1.7, 2.9 and 4 Lha-1, herbicide application rate compared with 1.8 Lha-1, decreases 39% and increases 4 and 50% respectively. This means that if the entire field is sprayed with the uniform rate of 1.7 Lha-1, Compared with1.8 Lha-1 which is obtained using management map, herbicide application will be saved 39 %. Similarly, if herbicide is applied 2.9 and 4 Lha-1 uniformly, compared to the amount 1.8 Lha-1, 4 and 50% of herbicide application will increase respectively.
    Keywords: Digital map, Geostatistical methods, interpolation, Soil texture, Organic Matter Content (OMC), Pre, emergence herbicide
  • A. Rohani*, H. Makarian Page 74
    With the rise of new powerful statistical techniques and neural networks models, the development of predictive species distribution models has rapidly increased in ecology. In this research, a learning vector quantization (LVQ) and multi layer perceptron (MLP) neural network models have been employed to predict, classify and map the spatial distribution of A. repens L. density. This method was evaluated based on data of weed density counted at 550 points of a fallow field located in Faculty of Agriculture, Shahrood University of Technology, Semnan, Iran, in 2010. Some statistical tests, such as comparisions of the means, variance, statistical distribution as well as coefficient of determination in linear regression were used between the observed point sample data and the estimated weed seedling density surfaces by two neural networks to evaluate the performance of the pattern recognition method. Results showed that in the training and test phases non significant different was observed between average, variance, statistical distribution in the observed and the estimated weed density by using LVQ neural network. While this comparisions was significant except statistical distribution by using MLP neural network. In addition, results indicated that trained LVQ neural network has a high capability in predicting weed density with recognition erorr less than 0.64 percent at unsampled points. While, MLP neural network recognition erorr was less than 14.6 percent at unsampled points. The maps showed that, patchy weed distribution offers large potential for using site-specific weed control on this field.
    Keywords: Classification, Neural network, Site, specific management, Spatial distribution
  • M. R. Larijani, R. Farrokhi Teimourlou* Page 84
    In order to use new and low cost methods in precision agriculture, nitrogen should be supplied for plants on time and precisely. For determining the required nitrogen of paddy rice in the clustering stage, a series of experiments were conducted using three different methods of: image processing, kjeldahl and chlorophyll meter set (SPAD-502), in a randomized complete block design with three replications during 2010 at Rice Research Center of Tonekabon, Iran. Four experimental treatments were different level of fertilizer (Urea with 46% nitrogen). In the clustering stage, some images from rice plants were taken vertically by a digital camera and were analyzed using image processing technique. Simultaneously the chlorophyll index of plants was measured by SPAD-502 chlorophyll meter set and the percentage amount of nitrogen was measured using of the so called kjeldahl laboratory method. The results showed that the three methods of determining nitrogen of rice plant were highly correlated. Moreover, the correlation among the three methods and crop yield were almost the same. In general, the method of image processing could have a high potential for nitrogen management in the field, while this method was low-cost, faster and also nondestructive in comparison to the other methods.
    Keywords: Nitrogen, Paddy Rice, Kjeldahl, Chlorophyll meter SPAD, 502
  • S. Firouzi *, M.N. Safarzad Vishgaei, M.R. Alizadeh Page 92
    In this research, field performance of four weeding methods for peanut crop was investigated in Kiashahr located at Guilan province. The weeding methods were included weeding by two types of motorized weeders (power tiller operated cultivator and power tiller operated rotovator at three forward speeds of 1.0, 1.5 and 2.0 km/h), weeding by hand-driven wheeled cultivator and hand weeding by trench hoe. A randomized complete block design with three replications was used for the experiment. Weeding index, crop yield, field capacity, energy consumption and the economical index of benefit-cost ratio were measured and determined. Results showed that the highest weeding efficiencies of 98.61 and 97.37% were obtained in hand weeding for the first and second weeding stages, respectively. In all the mechanical treatments, the weeding efficiency of the second stage was greater than that of the first stage. The highest value of field capacity in the first stage (0.1263 km/h) and second stage (0.1287 ha/h) was recorded for power tiller operated rotovator at travel speed of 2.0 km/h. with amount of field efficiency was achieved in weeding with tiller rotovator at forward speed of 2 km/h (0.1263 and 0.1287 ha/h for first and second stages of weeding operation respectively). Among the methods, the lowest value of energy consumption with the average of 307.8 Mj/ha was registered for hand-driven wheeled cultivator. Results also indicated that power tiller operated rotovator at forward speed of 1.0 km/h had the highest benefit-cost ratio of 2.06 compared to other treatments. Thus, weeding by power tiller operated rotovator at forward speed of 1.0 km/h is advisable for peanut cultivation in the region.
    Keywords: Peanut, Weeding machine, Weeding efficiency, Field capacity
  • E. Velayati *, B. Emadi, M. Khojastehpour, M. H. Saidirad Page 100
    The study of mechanical properties of Berberis not only is useful for design and optimization of transportation, processing and packaging equipment but also can prevent mechanical injuries and losses. In this study force, deformation, energy and toughness were measured at different moisture content levels including 70-76, 45-50, 25-30 and 7-10 percent (w.b.). The decrease of moisture content caused increasing rupture force from 1.387 to 2.679 N, decreasing shape deformation from 3.387 to 2.413mm, increasing toughness from 4.297 to 8.220 J/cm3 and decreasing rupture energy from 0.921 to 0.661mJ. Effects of loading speed, force orientation and their interaction were investigated on just fresh Berberis fruit. It was indicated that only force orientation was effective on all investigated properties except toughness. The moisture content was identified as an effective parameter on terminal velocity. It decreased from 9 to 4.5 m/s with decrease of moisture content from 76 to 7 percent (w.b.).
    Keywords: Berberis, Mechanical properties, Moisture content, Terminal velocity
  • N. Loveimi*, M. Safari, N. Heidarpour Page 110
    The current study was conducted to compare different tillage methods on wheat yield in pebbly dry land areas done within three years (2006-2008) in north Khouzestan (Baghmalek city) in randomized block design with five treatments and four replications. The experimental treatments were:(1)chisel plow +seed-drill, (2)Semi plow(mold board plow with remove mold board)+seed-drill, (3)no-till-drill, (4)sweep plow +seed-drill and (5)conventional method(mold board plow+ broadcasting seed and fertilizer+ sweep plow). These treatments included minimum tillage (treatments 1, 2 and 4), no tillage (treatment 3) and conventional tillage (treatment 5). Complex variance analyses of three years data showed that there was no significant difference between tillage methods and interaction of tillage methods with year in soil moisture content in different plant growth stages (stem, flowering, and filling seeds stages) but years were different in this factor. Variance analyses of data showed that there was no significant difference between different tillage methods in percent of organic materials in different soil depths in the end of the project. However, no difference in tillage methods in the amount of organic material has been analyzed based on the pebbly conditions. The complex variance analyses of data also showed that tillage methods had significant effect on grain yield and other agronomical factors, except plant height and harvest index. According to the results any devices cause to back more gravel and cobblestone into sub soil layer provide more grain yield. Therefore, mold board plow resulted in maximum yield in three experimental years which were different in amount and distribution of rainfall, and also in third year the amount of rainfall was considerably low. The grain yield averages of three years were 1333, 1558, 1190, 1080 and 1787 Kg.ha-1 for chisel plow, semi plow, no-till-drill, sweep plow and mold board plow respectively.
    Keywords: Dry land, Tillage method, Pebbly, Wheat
  • Y. Ajabshirchi*, M. Taki, R. Abdi, A. Ghobadifar, I. Ranjbar Page 122
    In this research energy efficiency for dry wheat production in three levels including 0.1 up to2, 2.1 up to 5 and over 5.1 hectares for the farming year 2008-2009 in Silakhor plain located in Borujerd and Dorud divisions of Lorestan province was studied using data envelopment analysis (DEA) technique. The results showed that the input energy for seed, fertilizer and pesticides had the highest levels of energy consumption and the share of that in each studied level were 63.63, 56 and 54.07 percent respectively. The results of data envelopment analysis showed that the average of energy efficiency levels were 82, 78 and 68 percent, respectively. First level, that consumes more input energy than other two studied levels, had highest energy efficiency, because in this level output yield were more than other levels. Technical efficiency of inefficiency units in CRS model in three levels is 79%, 77% and 66% respectively. This issue indicates that 21, 23 and 34 of total energy input could be saved with upgrade efficiency in these units. All wrong using and also all share of total saved energy in three levels related to grain, fertilizer and pesticides and then fuel consumption.
    Keywords: Data Envelopment Analysis, Different Levels of Planting, Dry Wheat, Energy Efficiency